אבחון וטיפול

אבחון, אימון וטיפול

הגישה הנוירו התפתחותית תפקודית בוחנת את הגורמים ההתפתחותיים והתחושתיים אשר ברוב המקרים - הם הגורמים לתופעות ההתנהגותיות שאותן אנו רואים בשטח.


האופן בו אנו מעבדים את הגירויים שאנחנו מקבלים מהעולם - קובע במידה רבה את החוויה של עצמנו עם העולם ואת תגובותינו אליו.


הגישה שפותחה על ידי הפסיכולוג רמי כץ, מתייחסת למודעות ללקויות וכישורי למידה, וכן לסיבות שגורמות לקושי ולא ממהרת לתת תווית המיוחסת לילד שגוררת בעקבותיה ציפיות מסוימות.


ככל שחוסר האיזון גדול יותר, נמצא הפרעה בקשב ודפוסי התנהגות חריפים וקיצוניים יותר .


כשמגיעים אלינו ליעוץ אנחנו מבקשים מההורים שיספרו מה מפריע להם, מה מפריע לילד שלהם, ממה הוא נמנע, מה מרגישים הנמצאים בסביבתו – הורים, אחים, חברים והצוות החינוכי. אנחנו לא מסתפקים שאומרים לנו שלילד יש הפרעת קשב וריכוז, בעיה בוויסות החושי או קושי רגשי וכד'...
המגדיר דבר מגבילו (שפינוזה)-  לפי תפישת עולמנו כל הגדרה מצמצמת את ההתייחסות והטיפול לסימפטומים ומונעת את האפשרות לטפל בצורה הוליסטית מהשורש של הקושי.


לפני מספר שנים, הגיעו אלינו הורים לילד עם קשיים לימודיים "סטנדרטיים". תוך כדי התהליך והבנת ההורים את משמעות הטיפול בשורש ולא בסימפטום, הם שתפו שבנם בן ה-15 סובל כבר חצי שנה מכאבי ראש נוראיים, ולדבריהם "אפילו ב MRI לא מצאו כלום".


עשינו לו אבחון והתברר שמדובר בילד חכם מאד שהצליח במשך כל שנות הלימודים להתגבר באמצעות אסטרטגיות שונות על קושי משמעותי ביכולת הפעלת העיניים ביעילות, עד ששילוב של גיל ההתבגרות עם עומס הלימודים הביא ל"קריסת האסטרטגיות" ובעקבותיה לכאבי ראש נוראיים.
לאחר 3 חודשי טיפול פיזי, עברו לילד כאבי הראש והוא הצליח להמשיך ולהצטיין בלימודים.


זו דוגמה אחת מיני רבות בה ניתן לראות שכאשר הטיפול הוא שורשי, לא רק שהבעיות והסימפטומים מפסיקים אלא גם התוצאות נשארות לאורך זמן ועוזרות לילד להמשיך להתפתח ולגדול עם חוויות הצלחה, ביטחון עצמי ותחושת מסוגלות גבוהה.

תהליך האבחון, האימון והטיפול במכון גבעולים כולל את השלבים:

  • פגישת יעוץ לבדיקת התאמה לתהליך (ללא עלות וללא התחייבות) – למילוי שאלון מקדים
  • פגישת אינטק
  • מילוי שאלון מפורט
  • אבחון (פרונטאלי במכון בחריש)
  • סיכום אבחון
  • אימון הורים (בזום)
  • טיפול בילד באמצעות תכנית תרגולית יומיומית בבית
  • מעקב אחר התקדמות הילד ועדכון התכנית התרגולית באמצעות ההורים ובזום במידת הצורך.


משך התהליך משתנה מילד לילד וממשפחה למשפחה. 
אימון ההורים וההתמדה בביצוע התכנית התרגולית, בדיוק בהתאם להנחיות - הם המפתח להצלחת התהליך.

Share by: